Nyugodj meg!

Nyugodj meg!

Attila Vermes

Van min stresszelni manapság, globálisan, lokálisan és egyénileg is. De egy jó fülessel, és a megfelelő tartalmakkal bármikor kikapcsolhattok. Mutatjuk, miket javaslunk. 


Personal Zen - mobiljáték az idegtudósok ajánlásával 


Ezt a direkt stresszoldásra tervezett mobiljátékot tényleg idegtudósok segítségével fejlesztették. A szakmai javaslat szerint heti több alkalommal érdemes vele legalább 5-10 percre kikapcsolni. Úgy alkották meg, hogy fejlessze az agyat, így a rendszeres használata elősegíti, hogy az életed pozitív részeire koncentrálhass. Egy jó tündér útját kell pontosan követned, odafigyelve rá, hogy a rosszak ne árthassanak neki.


Lövöldözős játékok - ha az elengedés nem megy, engedd ki! 


Van, hogy a befelé figyelés helyett a kifelé borítás a megoldás a túltengő stresszre. Erre pedig jó módszert kínálnak a lövöldözős játékok, például a Call of Duty széria darabjai, melyek viszonylag egyszerűen játszhatók, ezért is vonzanak ekkora tömegeket. Néhány menet a virtuális harcmezőn egy jó zajszűrővel ellátott fülesben, garantáltan felszabadít a stressz alól. 


Dan Deacon - elveszni a terápiás hatású dallamokban


Az amerikai énekes-zeneszerzőnek öt albuma jelent meg eddig, és habár sokoldalúságát elektronikus- és filmzenék írásában is kamatoztatja, ide most elsősorban az instrumentális albumai miatt került fel. Eufórikus dalai saját bevallása szerint is terápiás jellegűek. Rendkívül változatosan használ különböző hangszereket, de olyan módon, hogy azok nem is a fülre, hanem egyenesen az elmére hatnak. Ez az a típusú zene, amivel tényleg érdemes kettesben maradni egy jó füles segítségével. 


Bonobo - stresszel túltöltve a downtempo a válasz mindenre


A downtempo műfaj egyik úttörőjeként ismert zenész-zseni mára legenda státuszba emelkedett. Még fiatal úttörőként, első dalaiban saját maga idézte elő a hangokat, házilag, változatos módszerekkel. Akkor válik ez igazán mellbevágó ténnyé, ha meghallgatjátok, milyen gazdag és sokszínű a zenéje. Ami viszont mindegyikben közös, hogy végtelenül megnyugtatóak, és garantáltan egész máshova visznek, mint ahol jártatok, mielőtt bedugtátok a fülest egy jó elmerüléshez.

Szólj hozzá!

* A hozzászólások moderálás után jelennek meg